Seminar o IPARDU: Iskustva i mogućnosti

education

Agencija Smart IPARD organizovala je u subotu 15. decembra u Novom Sadu besplatan seminar o IPRAD programu.


Seminaru su prisustvovali poljoprivrednici i predstavnici firmi iz agrobiznis sektora zainteresovani za učešće u IPARD programu, to jest konkurisanje za bespovratan novac iz ovog fonda.


Predavanja su bila koncipirana tako da upoznaju polaznike o procedurama za konkurisanje i mogućnostima unapređenja poslovanja gazdinstava i firmi koje se bave agrobiznisom, kao i o mogućnostima razvoja ruralnih sredina uz pomoć ovog instrumenta pretpristupne pomoći EU.


Predočena su iskustva agencije Smart IPARD i učesnika na tri konkursa koji su završeni i četvrtom koji je otvoren do 9. januara 2019.
Smart IPARD je u okviru prethodna tri javna poziva iz ovog programa ugovorio investicije vredne oko 6 miliona evra, a trenutno priprema projekte i za četvrti, još uvek otvoren konkurs koji se odnosi na ulaganja u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.


Eksperti Smart IPARD-a su prošle godine, pre otvaranja prvog konkursa iz IPARD programa u Srbiji, održali više od 20 obuka kojima je prisustvovalo oko 300 poljoprivrednika, predstavnika agrarnih firmi, banaka i fondova, lokalnih samouprava i konsultantskih kuća iz cele zemlje.


Imate pitanja?

Pišite nam!