Treći javni poziv: Smart IPARD predao zahteve za investicije od šest miliona evra

31.05.2018.

education

Zaključno sa trećim javnim pozivom iz IPARD programa, konsultantska agencija Smart IPARD pripremila je i predala zahteve za odobravanje investicija u poljoprivredu i prehrambenu industriju vredne više od šest miliona evra.

 

Na trećem konkursu reč je o ulaganjima u opremu za preradu mleka i povrća u nekoliko preduzeća iz prerađivačke industrije Srbije. Naši klijenti – mlekare, fabrike za preradu krompira, odnosno proizvodnju čipsa i druge prerađivačke kompanije, planirale su da preko IPARD fonda nabave i instaliraju opremu za skladištenje, hlađenje, prijem i preradu mleka, te linije za proizvodnju čipsa, opremu za pakovanje, obeležavanje kečapa i drugih proizvoda…

 

Treći javni poziv iz IPARD programa zatvoren je 28. marta. Konkurs je raspisan u okviru Mere 3 IPARD-a – investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u nabavku nove opreme.
Na konkursu su mogle da učestvuju zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom voća, povrća, mesa i mleka, a na raspolaganju im je 878.498.105 dinara za opremanje objakata za preradu. Najveći pojedinačni povraćaj za korisnika u Meri 3 iznosi do dva miliona evra.

 

Imate pitanja?

Pišite nam!