Besplatne onlajn obuke o seoskom turizmu iz IPARD-a 27. maja

education

U sredu, 27. maja, konsultantska agencija Smart IPARD organizuje besplatnu onlajn obuku o mogućnostima finansiranja investicija i unapređenju biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa posebnim osvrtom na ulaganja u ruralni turizam. Pravilnik za IPARD Meru 7 koja se odnosi na ruralni turizam je objavljen i uskoro će biti dostupan javnosti.


Investicije u oblasti ruralnog turizma prvi put u Srbiji se finansiraju iz IPARD fonda. Za koji dan očekuje se i raspisivanje prvog javnog poziva.


Obuka se održava u sklopu programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting.


Namenjena je poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, odnosno svima koji su zainteresovani za IPARD program koji najvećim delom finansira Evropska unija i iz kojeg korisnici mogu da dobiju značajnu bespovratnu podršku za investicije u agrobiznisu i ruralnom turizmu.


Obuka počinje u 18 časova, a možete se prijaviti preko linka:https://forms.gle/xgowT2CbEmrEKpp79


Cilj ovog interaktivnog treninga je da učesnici steknu uvid u IPARD akreditovane mere, procedure konkurisanja, uslove za učešće u IPARD projektima…


Predavanje će obuhvatiti sledeće teme:


*Pojam i značaj IPARD programa
*Priprema i realizacija IPARD projekata
*Planirani javni pozivi u ovoj godini
*Najčešće prepreke u dosadašnjem sprovođenju projekata
*Kako realizovati investiciju u seoskom turizmu


U okviru programa SRFP organizuje se još niz obuka za poljoprivrednike i mala i srednja preduzeća, poput Upravljanja kriznim situacijama, Digitalnog marketinga, E-trgovine poljoprivrednim proizvodima… Detaljno se obrađuju i teme vezane za podizanje kvaliteta proizvodnje mleka i unapređenju stočarske proizvodnje.


Za sva predavanja zainteresovani se mogu prijaviti preko gorenavedenog linka, gde će naći i detaljnije informacije o obukama.


Imate pitanja?

Pišite nam!