Kako unaprediti poljoprivredni biznis kroz IPARD program

education

Besplatni seminari u Beogradu i Novom Sadu, 11. i 12. februara u organizaciji agencije Smart IPARD u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP


Agencija Smart IPARD iz Novog Sada, uz podršku Nemačke razvojne banke KfW i švajcarske kompanije BFC Consulting, organizuje besplatne seminare o IPARD programu namenjene poljoprivrednicima, zadrugama, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima iz sveta agrobiznisa.


Seminari će biti održani 11. februara 2020. u Beogradu (Terazije 27) i 12. februara u Novom Sadu (Radnička 27), od 10h do 16h. Organizuju se u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerima među kojima je i BFC Consulting.


Kao deo podrške SRFP-a u unapređenju konkurentnosti malih, srednjih preduzeća i preduzetnika u ruralnim oblastima Srbije, biće održan niz obuka o različitim temama, uključujući, između ostalog, i način pisanja poslovnih planova prihvatljivih u bankama, vladine subvencije, finansijsko upravljanje, sertifikovanje poslovanja, razvoj izvoza… Na seminarima u Novom Sadu i Beogradu koje će voditi eksperti agencije Smart IPARD učesnici će dobiti sve informacije o IPARD-u – finansijskom instrumentu pretpristupne pomoći kojim se podstiče unepređenje konkurentnosti poljoprivrede i razvoj ruralnih područja.


Teme seminara su:
– Projekat od ideje do realizacije, priprema dokumentacije
– Uslovi konkursa (ko može da konkuriše i za šta se sve može
konkurisati i dobiti sredstva)
– Izrada projektnih aktivnosti i rezultata projekta
– Aktuelne mere i plan javnih poziva za 2020. godinu
-Najvažnije dosad uočene prepreke u realizaciji projekata
-Rezultati dosadašnjih konkursa, priprema za meru koja se odnosi na ruralni turizam i priprema IPARD 3 programa
– Priprema i izrada biznis plana za IPARD projekte


Smart IPARD, agencija za čiji su IPARD projekat u Srbiju stigle prve pare iz ovog EU fonda, poziva sve zainteresovane da prisustvuju besplatnim obukama koje će im biti od koristi u pristupu bespovratnim sredstvima za finansiranje proizvodnje, unapređenje poslovanja i razvoj konkurentnosti.


Telefoni na koje mogu potvrditi učešće su 063 500525 i 063 685883, a mejl adresa: kontakt@smartipard.rs.


IPARD II program u Srbiji za period 2014-2020. namenjen je poljoprivrednim gazdinstvima, zemljoradničkim zadrugama, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Evropska unija je za njih obezbedila 175 miliona evra bespovratne pomoći, a dodatnih 25 odsto, obezbedila je Srbija iz nacionalnog budžeta. U 2020. godini, prema planu Ministarstva za poljoprivredu, biće objavljeno pet javih poziva iz IPARD programa vrednih oko 57,6 miliona evra.

Imate pitanja?

Pišite nam!